top of page
  • Forfatters billedeDorte Brodka

Vægttab med hypnose

Hypnose kan være en effektiv hjælp i forbindelse med vægttab, fordi hypnosen ændrer din måde at tænke på og fjerner din trang til at overspise eller spise forkert. Har du mange mislykkede forsøg på at tabe dig bag dig, skyldes det sandsynligvis, at traditionelle slankekure fokuserer ensidigt på kost og motion, og ikke tager højde for den psykologiske faktor, som er den vigtigste, hvis din overvægt skyldes, at du "spiser på følelser".


Derfor duer slankekur ikke De fleste overvægtige er i stand til at følge en slankekur og tabe sig. Problemet er bagefter. Hvis vægttabet et sket hurtigt, har hjernen registreret ”hungersnød”, imens vægttabet stod på, og forsøgt at forbedre dine overlevelsesmuligheder ved at skrue din forbrænding ned. Hvis vægttabet et sket hurtigt, har hjernen desuden ikke registreret din nye livsstil som en vane og ”automatiseret” den. Dvs. at du sandsynligvis falder tilbage i dit gamle spise- og bevægelsesmønster, som gjorde dig overvægtig, hvorved du risikerer at resultatet bliver, at du ender med at veje mere, end du gjorde før slankekuren.

Derfor er langsomt vægttab ved hjælp af en fornuftig kostændring, som du er i stand til at leve med resten af livet det eneste rigtige.


Når overvægten skyldes, at man "spiser på følelser". Babyen som græder bliver trøstet ved at få noget i munden. Derfor er vi helt fra fødslen kodet til, at mad er overlevelse og tryghed. Senere har de fleste af os oplevet at blive belønnet med is, kage eller slik, og vi er vokset op med at god mad er hygge – i mange familier har julen f.eks. karakter af det helt store ædegilde. Derfor har vi bundet mange andre følelser end sult op på spisningen f.eks. hygge, afslapning, glæde, omsorg, belønning og ikke mindst trøst. I nogle tilfælde laver hjernen en kobling imellem mad, trøst og beskyttelse. Og der kan være så mange ting at bruge maden som beskyttelse imod, f.eks. sorg, ensomhed, vrede eller frygt, hvorved man kan ende med at have et forhold til mad, på linje med det forhold en alkoholiker har til alkohol.

Men der kan også være ubeviste fordele ved at være overvægtig – fedtdepoterne kan være beskyttelse mod omverdenen. Hvis man er svært overvægtig, er der mange ting man kan slippe for at deltage i. Det er ikke sikkert, at du selv er klar over, at det hænger sådan sammen, det kan være en strategi din underbevidsthed lagde for dig for mange år siden, f.eks. for at undgå sex, arbejde, sociale samvær, du ikke brød dig om eller andet.

Hypnosebehandlingen går ud på at bearbejde disse ubevidste følelser. Din underbevidsthed ved hvad der skal til, for at du får et "normalt" forhold til mad. Derfor vil dit vægttab, efter hypnosen, ikke afhænge af en kur, som skal overholdes. Når du har genvundet din psykiske balance, vil du nemlig automatisk tabe dig, stille og roligt, fordi du nu udelukkende spiser, når du er sulten.

Et kontrolleret forsøg med hypnoterapi til vægttab hos 60 patienter med obstruktiv søvnapnø har påvist, at hypnose, på lang sigt, virker bedre end andre metoder.Drejer dit ønske om vægttab sig derimod om at du ønsker figur som en barbie-dukke, selvom du, fra naturens side, har gener, der gør dig lidt mere rund - eller handler dit ønske om vægttab sig om fedtfordelingen på kroppen - fordi du måske ikke er særlig overvægtig, men bare har 5 kilo for meget på maven, er ovennævnte metode ikke velegnet. Her kan hypnose til gengæld bruges til at forbedre din motivation og energi, så du f.eks. bliver bedre i stand til at overholde et træningsprogram med øvelser, som strammer maven op.


Har du lyst til at prøve hypnose mod vægttab, kan du bestille tid til en session hos Hypnosebehandleren.dk eller købe en færdig lydfil med hypnose mod overspisning og lyst til søde sager hos hypnosebehandleren.dk for kun 55,- kr. her:

128 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

header.all-comments


bottom of page