top of page
  • Forfatters billedeDorte Brodka

Hypnose mod trang til at lyve


Modelfoto.


(Anonymiseret).


Casper er 33 år og bestiller tid til hypnose, fordi han ikke kan lade være med at lyve, og hans kæreste truer med at forlade ham, hvis han ikke holder op med det. Han fortæller mig, at han ikke gør det med vilje, at ordene kommer automatisk ud af munden på ham, inden han får tænkt sig om.

Der kan være mange årsager til trang til at lyve. Ofte skyldes det lavt selvværd, men i Caspers tilfælde viser det sig, at årsagen er konfliktskyhed, som er så udtalt, at han lyver pga. angst for konfrontation.

"Huskede du at slukke lyset på badeværelset?” Kan kæresten spørge. “Ja” svarer Casper, helt automatisk, selvom han faktisk ikke er så sikker på, at han huskede det. Både privat og på arbejdet får han dagligt stillet dens slags spørgsmål, som ikke har den store betydning, og hvor han derfor lige så godt kunne sige sandheden. Alligevel giver han automatisk det svar, han tror, at modparten ønsker at høre. Derfor bliver han ind imellem stemplet som løgner.


Da Casper er kommet i hypnose, og får direkte adgang til sin underbevidsthed, ledes han tilbage til flere episoder fra sin barndom, hvor moderen, som var svær at gøre tilpas og havde et hidsigt temperament, skælder ham voldsomt ud.


Herefter ledes han længere tilbage i tiden, indtil han siger, at han oplever angsten for konfrontation for første gang. Her er han 4 år og bliver skældt ud af moderen, fordi han er kommet til at tisse i bukserne. Casper har været optaget af at lege og fejlvurderet, hvor længe han kunne holde sig. Derfor føler han, at det er hans egen skyld, og at moderens vrede er berettiget.


Da vi har bearbejdet denne oplevelse, slipper Casper af med sin angst for konfrontation, og problemet med at han automatisk kommer til at lyve, efter 3 behandlinger med hypnose.

253 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Commentaires


bottom of page