top of page
  • Forfatters billedeDorte Brodka

Hypnosebehandling mod nedsat forælderevne

Opdateret: 28. maj 2020


By: Næstved

Tlf. 22 99 77 83


Forælderkompetence udvikling

Der kan være mange årsager til ringe forælderevne. F.eks. psykisk sygdom eller psykisk funtionsnedsættelse, som kan medføre nedsat evne til mentalisering.

Tidligere antog man, at tilstanden altid var varig.

I dag ved man, at hjernen er plastisk og konstant ændrer sig og udvikler sig, som den bliver påvirket til. Derfor er psykiatriske diagnoser kun øjebliksbilleder. Både når det gælder psykisk sygdom og psykisk handicap. Dette bekræftes af forskningsresultater 1).

Derfor kan oplysninger om  en forælders tidligere funktionsniveau ikke bruges til at vurdere den nuværende forælderevne.

Indre konflikter som angstlidelse og traumer fra barndommen kan påvirke forældreevnen på den måde, at det er svært at være nærværende overfor sine børn, hvis man har det psykisk dårligt selv.

Desuden risikerer man at give angst, lavt selvværd og anden psykisk ubalance videre til sine børn. Derfor er det særligt vigtigt, at få det behandlet, hvis man er forælder.

Hvis man ikke er en nærværende forælder, påvirkes barnet, i værste fald, på samme måde, som hvis forælderen har ringe empati, fordi man ikke kan opfylde de af sine børns behov, man ikke bemærker, fordi man er opfyldt af sin egen indre smerte.

Da hypnose er velegnet til behandling af psykisk ubalance og det desuden flere gange er påvist, at hypnose forbedrer evnen til indlæring, har jeg sammensat et forløb over 5 gange med henblik på forælderkompetence udvikling, som både består af hypnosebehandling og undervisning i basal viden om børns behov.

Desuden læres selvhypnose, med henblik på at forælderen også fremover vil være i stand til at bringe sig selv i psykisk balance, når der er brug for det.

16 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page