top of page
  • Forfatters billedeDorte Brodka

HYPNOSE OG “DIAGNOSE BØRN”.

Min baggrund for at behandle mennesker med disse problemstillinger er uddannelse som cand.pæd.pæd.psyk. med speciale i neuropsykologi og autisme. Jeg har arbejdet som familievejleder i familier med autisme siden 2004. Jeg har desuden udgivet en undervisningsfilm om højtfungerende autisme i 2006: Til møde om Kristoffer - en autistisk drengs vej gennem behandlersystemet. Du kan se filmens i fuld længde nederst på denne side.


Børn, fra ca. 6 år, unge og voksne med diagnoser som for eksempel autisme, ADHD, OCD og andre former for angst kan have gavn af hypnose mod en lang række problemstillinger:


Lavt selvværd

Utryghed

Stress

Angst

Selvskade

Overstimulering pga. sanseindtryk

Skolevægring

Aggression

Impulsivitet

Problemer med at koncentrere sig.


Forudsætningen for hypnosebehandling er at barnet/ den unge gerne selv vil medvirke, er i stand til at samarbejde og kan forstå, hvad hypnoterapeuten siger.

Ved ADHD kan der være problemer med at koncentrere sig tilstrækkeligt længe til at virkningen får den ønskede effekt. Derfor er det oftest nødvendigt at gentage behandlingen flere gange. Da hypnose forbedrer evnen til at koncentrere sig, vil barnet til gengæld, på sigt, have fordel af dette, også på andre områder f.eks. undervisningen i skolen.

Børn med autisme er oftest dygtige til at koncentrere sig, da diagnosen indbefatter detalje-orienterethed. Her er udfordringen konkret tankegang og nedsat forestillingsevne. Derfor er det vigtigt at vælge en hypnoterapeut med indsigt i disse problemstillinger.

I forhold til andre diagnoser kan man generelt sige, at hypnose kan hjælpe på alt, hvad der er psykisk betinget og bliver værre af stress.676 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page