top of page
  • Forfatters billedeDorte Brodka

Angst behandlet med hypnose

Opdateret: 29. apr. 2020


By: NæstvedDagens solstrålehistorie er en pige på 14 år, som jeg har i behandling for angst.

Ved behandling af angst tilbyder jeg Cool Kids, Chilled eller hypnosebehandling.

Cool Kids (børn 7-12 år) og Chilled (13-19 år) er et angstbehandlingsprogram med gode forskningsresultater, baseret på kognitiv terapi, hvor forældrene også undervises. Et forløb varer typisk 7-10 gange.

Det er også videnskabeligt bevist, at hypnosebehandling virker både hurtigt og effektivt mod angst. Et forløb varer typisk 2-4 gange. Derfor har pigen valgt hypnosebehandling.


Ved behandling af angst indleder jeg altid med at lave en angst test, (den samme som anvendes af f.eks. læger og psykiatere), for at afklare hvilken type angst der er tale om, og for at sikre mig at behandlingen virker. Derfor ved jeg, at klienten, før første hypnosebehandling havde en angstscore på 31. Da jeg tester pigen igen, inden dagens hypnosebehandling, er hendes angstscore faldet til 12. Dvs. at angsten er mere end halveret efter bare en enkelt hypnosebehandling. Pigen fortæller desuden, at hun i de forløbne 14 dage har været betydeligt gladere, følt sig mere fri og fungeret bedre i skolen. Moderen, som er med under hele behandlingsforløbet, bekræfter dette.


Efter endnu en hypnosebehandling sender jeg pigen hjem på juleferie. Hun får en ny tid i begyndelsen af det nye år. Jeg forventer, at det er den sidste hypnosebehandling hun har brug for, for at slippe af med angsten, og at virkningen er varig.


Forskningsprojektet Angst behandlet med Ego State Terapi – Resumé af forskning:

Undersøgelsens 7 deltagere har alle tidligere søgt traditionel behandling mod angst, uden tilfredsstillende resultat, mens hypnose med Ego State Terapi tilsyneladende har haft en gavnlig effekt og reduceret angsten med 41-90%, ved hjælp af gennemsnitligt 4,7 behandlinger. Dette resultat understøttes af nyere forskning, som har påvist, at placebo og noncebo aktiverer hjernens kemi og neurale netværk på samme måde som medicin, hvorfor forskere konkluderer, at hypnoterapi kan have dybtgående virkning, idet det centrale i hypnosebehandling netop er klientens forestillinger. Men da denne undersøgelse kun omfatter 7 individuelle casestudier, kan der ikke udledes generelle konklusioner af resultatet, hvorfor der opfordres til at prioritere yderligere forskning på området betydeligt.


Hypnose og PTSD

Det er påvist ved flere store undersøgelser, at hypnose er velegnet til behandling af PTSD:
Hypnose og behandling af angst i forbindelse med cancer

Det er påvist at hypnosebehandling virker bedre end selvhypnose, ved behandling af angst hos patienter med cancer:

105 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page