Cand.pæd.pæd.psyk. Dorte Brodka

Certificeret hypnotisør og hypnoterapeut RAB, 

Omøvej 9, kld., 4700 Næstved, tlf. 22 99 77 83

dortebrodka@gmail.com

Cvr.nr. 29 23 73 79 

Valg af hypnotisør - hvad skal man gå efter?

Hypnose er bare et "værktøj", som ikke i sig selv helbreder noget. Det er det der foregår under hypnosen som er afgørende.

Derfor er det vigtigt at vælge en behandler, som - ud over at kunne hypnotisere - har psykologisk indsigt og terapeutisk erfaring.

 

Der findes hypnotisører, som praktiserer efter et kort kursus, og andre har en længere psykologisk uddannelse bag sig. Så det afhænger af, hvad du gerne vil behandles for. På samme måde, som ved fysisk sygdom.

 

Hvis du har fået en lille skramme, er det ok, at mormor renser såret og sætter plaster på. Men hvis du skal opereres i hjernen, vil du gerne have, at kirurgen har lang erfaring og uddannelse bag sig. Det samme gælder for hypnose.

 

Behandling for rygestop er enkelt at have med at gøre, men hvis du skal hypnotiseres for en svær angsttilstand, vil jeg absolut råde dig til at vælge en hypnotisør, som har psykologisk uddannelse og terapeutisk erfaring.

 

Vær opmærksom på, at nogle behandlere har specialiseret sig i at  hypnotisere, mens andre kun hypnotiserer en gang imellem.

Det er klart, at hypnotisørens erfaring og rutine i at hypnotisere påvirker resultatet af din behandling. Desuden vil jeg anbefale dig at vælge en hypnotisør, som er medlem af en forening med et etisk råd, etiske retningslinjer og krav om at hypnotisørens uddannelse konstant holdes opdateret. 

Til sammenligning:

RAB-registring kræver mindst 660 timers uddannelse, som hvert år skal dokumenteres vedligeholdt.

Psykologfaligt Selskab for klinisk hypnoses grundkursus i hypnosebehandling varer 42 timer.

International NGH certificering kræver 100 timers undervisning.

Diplomuddannelse i klinisk hypnose hos Dansk Selskab for Klinisk hypnose 100 timers undervisning